Αμπατζίδου Ελένη
ElenhAmbatzidoy.jpg
Η Ελένη Αμπατζίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και κατάγεται από πόντιους γονείς.

Είναι επιχειρηματίας - αισθητικός και έχει 3 παιδιά.

Η Ελένη είναι μέλος στον σύλλογο "Προφήτης Ηλίας" Νικόπολης από το 2000, "Ακρίτες του Πόντου" Σταυρούπολης από το 2004 έως και σήμερα, ενώ συμμετέχει ως ερασιτέχνης ηθοποιός στο θεατρικό σχήμα "Ομπρέλες" του Δήμου Πολίχνης.

Επίσης είναι μέλος της Λογοτεχνικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου Πολίχνης, μέλος της πολυφωνικής χορωδίας Δήμου Συκεών, μέλος της "Μνήμης Ποντίων Γυναικών" και μέλος της Διοίκησης καταστηματαρχών Δήμου Νεάπολης.

Η Ελένη είναι μέλος του συλλόγου μας από το 2004 με ενεργή παρουσία σε κάθε δραστηριότητά του και συμμετέχει και στα τρία τμήματα: θεατρικό, χορωδιακό και χορευτικό. Με την θεατρική ομάδα του συλλόγου παίζει στα έργα "Μασχαρευτά και τσακευτά" και στο "Τσαναβάρ σα λάχανα" (στο ρόλο της Αγγέλης, γειτόνισσας)

Για το θέατρο που αγαπά ιδιαιτέρως και για το ρόλο που αυτό παίζει στις ζωές των ανθρώπων, γράφει:

Εμείς οι νεότεροι Έλληνες, έχουμε το μεγάλο προνόμιο να μπορούμε να ζούμε και να ξεχωρίζουμε, μέρα με τη μέρα, τις μορφές, τα σχήματα, τους ρυθμούς, τους ήχους, λίγο-πολύ όπως τα ζούσε και τα ξεχώριζε ο απλός αρχαίος Έλληνας, όπως τα ζούσε και τα ξεχώριζε ο Όμηρος, ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης, ο Αριστοφάνης καθώς οι μέρες κυλούσαν, άλλοτε πλούσιες σε γεγονότα και άλλοτε λιτές, άλλοτε στενόχωρες κι άλλοτε ειρηνεμένες, ενώ ο νούς και η ψυχή τους έπλαθαν το έργο τους.
Γι' αυτό, αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε το θέατρο δημιουργικά, ας πλησιάσουμε κι ας ξεχωρίσουμε όλα αυτά που εισχώρησαν συνειδητά ή υποσυνείδητα στην ψυχή τους, ας γνωρίσουμε τα μεγάλα μυστικά που τους αποκάλυψε η φύση, ο ουρανός, η θάλασσα, η πέτρα, ο ήλιος κι ο άνθρωπος σ' αυτόν τον βράχο κάτω απ' αυτόν τον ήλιο…