Μπίλης Γεώργιος
MpilisGeorge2.jpg
Ο Γιώργος Μπίλης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη από μητέρα με καταγωγή την Τραπεζούντα και πατέρα από την Θράκη.
Είναι κάτοικος Συκεών και πατέρας 3 παιδιών.

Ο Γιώργος Μπίλης είναι από τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει ανιδιοτελώς ως στρατιώτης ό,τι του επιτρέπουν οι δυνάμεις του και έχει συνδέσει την ζωή του, τόσο την προσωπική όσο και την οικογενειακή, με την ιστορία του συλλόγου.

Ξεκίνησε από τον σύλλογο "Καλλιθέας" το 1982 κι έκτοτε είναι παρών σε όλες τις δραστηριότητές του μαζί με όλη την οικογένειά του:
Η σύζυγός του Κατερίνα Μπίλη έχει διατελέσει ήδη δύο φορές πρόεδρος του συλλόγου, ο Θωμάς παίζει νταούλι στην χορωδία, ο Στράτος είναι πρωτοχορευτής στο σύλλογο και μόνο ο φόρτος των επαγγελματικών του υποχρεώσεων τον κρατά μακριά από τα διοικητικά του συλλόγου.

Το 1995 ανέλαβε χοράρχης του συλλόγου και σήμερα η χορωδία απαριθμεί περισσότερα από 50 μέλη.

Το 2003 εκλέχθηκε μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής επί προεδρίας Θόδωρου Κουνατίδη.

Ο Γιώργος αγαπά την καλή παρέα, τα ταξίδια και -φυσικά- το τραγούδι.
Σε κάθε μουχαμπέτι συγκεντρώνει γύρω του με τα τραγούδια του, όλους τους παρευρισκόμενους με την στεντώρεια φωνή του και τους κάνει μια παρέα, ανεξαρτήτως ηλικίας και καταγωγής.

Όνειρό του είναι να δημιουργήσει ο σύλλογος μια παιδική χορωδία για να μαθαίνουν τα νέα παιδιά τα ποντιακά τραγούδια κι έτσι να αποκτήσουν πραγματική επαφή με την ποντιακή διάλεκτο. Υπήρξε μια τέτοια προσπάθεια που δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς στο παρελθόν λόγω μετεγκατάστασης του συλλόγου κι αυτό είναι "απωθημένο" για τον Γιώργο που δηλώνει πάντοτε έτοιμος να στηρίξει οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.

Θα ήθελα να γνωρίζει ο κόσμος ότι οι σύλλογοι προσφέρουν ανεκτίμητο έργο καθώς παρέχουν διέξοδο στους νέους, τους φέρνουν σε επαφή με την παράδοση και τους εμπλουτίζουν με γνώση, ήθος, βιώματα αλλά και ψυχαγωγία.